Arto Nissilä liiketoimintajohtajaksi

Julkaistu: 22 elokuun, 2023

Arto Nissilä aloittaa Smart Heatingin liiketoimintajohtajana. Yrityksen osakkaana sen synnystä alkaen toiminut Nissilä siirtyy uuteen tehtävään myynnin puolelta.

Smart Heatingin idea sai oikeastaan alkunsa juuri Arto Nissilästä, tai tarkemmin sanoen hänen autotallistaan. Rakennusautomaatioon perehtynyt Arto ryhtyi Hannu Koskelan kanssa harrastusmielessä virittelemään omakotitaloonsa uudenlaista hybridijärjestelmää ilmavesilämpöpumpun muodossa 2010.
Vierailulle saapunut Pertti Nissilä kiinnostui hankkeesta.

–     Pertti arveli, että harrastuksessani saattaisi olla pohjaa liiketoiminnalle, kertoo Arto Nissilä.

–     Kyllä sitä piti tarkasti tutkia ja tehdä mittauksia, mutta lopputulema oli, että Smart Heating perustettiin 2014.

Ensimmäiset isommat energiaremontit tehtiin Tampereella 2015, ja siitä alkoikin yrityksen nopea nousu.

Arto Nissilä erikoistui rakennusautomaatioon jo opiskeluaikana. Uransa alkuvaiheessa hän perusti Hannu Koskelan kanssa yrityksen, joka teki automaatiourakointeja kauppakeskuksiin ja kouluihin Pohjois-Suomessa. Siinä hän pääsi ensimmäisen kerran tutustumaan myös hybridijärjestelmiin.  Ura vei eteenpäin esimiestehtäviin rakennusautomaation ja olosuhdehallinnan pariin.

Nissilän pitkä kokemus rakennusautomaatiosta ja talotekniikasta tuli tarpeeseen Smart Heatingin alkutaipaleella.

–     Oma kokemukseni oli, että onnistuakseen energiaremontti edellyttää sitä, että joku kantaa kokonaisvastuun hybridijärjestelmän toiminnallisuudesta.

–     Lisäksi mittauksen ja automaation pitää olla riittävän laajaa, että saadaan hyötyjä.

Uusi liiketoimintajohtaja onkin sitä mieltä, että Smart Heatingin tarjoama järjestelmä on markkinoiden laajin ja älykkäin.

–     Nimi velvoittaa, Nissilä toteaa yksikantaan.

Arto Nissilä on ollut alusta alkaen mukana yrityksen hallituksessa, ja myynnissä ja tuotannossa päätoimisena vuodesta 2019. Uudessa tehtävässään hän vastaa Smart Heatingin tuotannosta, hankinnoista, tuotekehityksestä ja on tiiviissä yhteydessä myynnin vetäjän kanssa.

Nissilä uskoo yrityksen vahvaan kasvuun. Kansainvälistyminenkin siintää haaveissa.

–     Teknisiä ominaisuuksia pitää kehittää jatkuvasti, että pysymme ajan mukana, se on selvää.

–      Iso asia on myös viilennys LTO-järjestelmän avulla, siihen aiomme panostaa. Patentti meillä jo onkin, ja Helsingin seudulla olemme pilotoineet sen toimivuutta.

Energiaomavaraisuus on Arto Nissilälle tärkeä asia.

–     Helsinki on lämmennyt 60 vuotta Venäjän kivihiilellä ja maakaasulla. Siitä on päästävä irti.

–     Ilmaston lämpenemisen hidastaminen on ehdotonta, meidän pitää parantaa energiatehokkuutta ja käyttää uusiutuvaa energiaa. Se on helpoin konsti vähentää hiilijalanjälkeä, sanoo Nissilä.

Vapaa-ajallaan Arto Nissilä haluaa päästä merelle.

–     Purjehdus on minun juttuni, sitä harrastamme yhdessä perheen kanssa. Kilpapurjehduksessa on hyvä harjoitella johtamistaitoja, kummassakaan ei ole koskaan valmis.

Koska Oulun seudulla meri on suuren osan vuodesta jäässä, on Nissilä löytänyt toisenkin rakkaan harrastuksen, leijahiihdon.

–     Minulla on tarve nähdä kauas, siksi meri on lempielementtini, sanoo Nissilä.

Eikä kova vauhtikaan kuulemma hirvitä.

–     Mukavaa kun matka taittuu jouhevasti. Leijan kanssa olen päässyt lähes 70 km tuntinopeuteen, hän paljastaa tyytyväisenä.