Asunto Oy Jakolehdolle myönnettiin ARAn energia-avustus 376 000€

Julkaistu: 1 joulukuun, 2020

Helsingin Suurmetsässä sijaitsevalle As Oy Jakolehdolle myönnettiin tänään merkittävä 376 000€ ARAn energia-avustus. Tähän 12 kerrostalon ja 270 huoneiston taloyhtiöön toteutetaan Smart Heatingin älykäs poistoilman lämmöntalteenotto- sekä maalämpöjärjestelmä. Samalla taloyhtiö pääsee irtaantumaan kaukolämmöstä kokonaan.

Kyseessä on tähän mennessä suurin Smart Heating Oy:n projekti ja sen toteutus on edennyt hienosti aikataulussaan. Talojen katoilla IV-hormeja on yhdistelty kanavoinneilla LTO-huippuimureihin. Maalämpökaivot on porattu ja niiden vaakaputkistoja asennettu maakanaaleihin. Samoin LTO-keruupiirin putkistojen asennukset talojen parvekkeiden nurkkauksiin on tehty ja LTO:n keruuputkistoa on asennettu myös maakanaaleihin. Lämpöpumput, varajaat, sähkökattilat, putkistot sekä älykäs kiinteistöautomaatio ovat myös löytäneet paikkansa lämmönjakohuoneista ja niiden viereisistä varastotiloista.

As Oy Jakolehdon hiilidioksidipäästöt vähenevät uuden hybridilämmitysjärjestelmän myötä 355 tonnilla vuodessa, mikä vastaa keskivertoautolla ajettuna reipasta 2,2 miljoonaa kilometriä vuosittain. Säästöä lämmityskuluihin syntyy myös merkittävästi, yli 120 000€.