As Oy Haukkakartano laajensi maalämmöllä poistoilman lämmöntalteenottoa

Julkaistu: 10 lokakuun, 2021

Tampereen Takahuhdissa sijaitseva Asunto Osakeyhtiö Haukkakartano modernisoi lopullisesti lämmityksensä, kun vuonna 2016 asennettua hybridilämmitysjärjestelmää muokattiin viime kesänä. Nyt poistoilman lämmöntalteenoton rinnalle asennettiin kaksi kiinteistöluokan maalämpöpumppua, kymmenen maalämpökaivoa sekä kovempien pakkaskelien varalle erillinen sähkökattila. Aiemmin varalla ollut öljykattila ja nyt tarpeettomiksi jääneet ilma-vesilämpöpumput purettiin tässä yhteydessä kokonaan pois.

Viiden vuoden ajan As Oy Haukkakartanon ja Smart Heating Oy:n yhteistyö on toiminut hyvin. Hybridilämmitysjärjestelmän optimointi ja huolenpito ovat tuottaneet hedelmää: taloyhtiölle on saatu jo aiemmin asennetulla hybridilämmitysjärjestelmällä viidessä vuodessa yli 200 000 euron säästöt lämmityskuluihin vanhaan öljylämmitykseen verrattuna. Nyt säästöt paranevat entisestään, kun hyvällä hyötysuhteella toimiva maalämpö on otettu käyttöön ja öljyn polttaminen on lopetettu kokonaan.

As Oy Haukkakartanon hallituksen puheenjohtaja Lassi Lindell kertoo, että päätösprosessi taloyhtiössä oli tällä kertaa helppo.

”Oli helppo esitellä taloyhtiölle tuttu firma ja meillä oli kokemus siitä, että säästölupaus pitää. Viisi vuotta oli lämmön talteenotto pyörinyt ja säästänyt yli 200 000 euroa. Ihmiset kysyivät yhtiökokouksessa tyyliin, että milloin urakka aloitetaan.”

Taloyhtiössä koettiin, että tämä laajennus oli hyvä jatkumo siihen, mihin LTO-järjestelmän osalta jäätiin. Aiemman järjestelmän suunnittelussa oli otettu huomioon laajennettavuus maalämmölle. Ja tuttujen tekijöiden kanssa oli helppo lähteä tekemään tätä seuraavaa muutosta.

”Smart Heating hoiti ARAn energia-avustukset tyylikkäästi maaliin ja urakointi eteni hyvin aikataulussa. Kokonaisuudessaan oli kyllä kiitettävä suoritus”.