Halton tekee strategisen sijoituksen energiatehokkuusyhtiö Smart Heatingiin

Julkaistu: 14 maaliskuun, 2022

”Meidän pitää oppia tekemään maailman parhaita sisäilmastoja aina vain kestävämmällä tavalla” Haltonin Tarja Takki-Halttunen sanoo.

Kuvassa allekirjoituspäivänä 11.3.2022: ylärivi vasemmalta oikealle: Touko Sikala (Smart Heating), Mika.A.Nieminen (Halton Group), Mika Häyry (Oragon Partners). Alarivi vasemmalta: Mikko Mattila (Halton Group), Tarja Takki-Halttunen (Halton Group), Pertti Nissilä (Smart Heating), Hannu Koskela (Smart Heating).

Tiedote Halton Group Oy / Smart Heating Oy

Halton Group tekee strategisen sijoituksen suomalaiseen energiatehokkuusalan kasvuyritykseen Smart Heatingiin. Järjestelyssä Smart Heating tarjoaa Haltonille suunnatun osakeannin, jonka toteuttamisen jälkeen Halton omistaa 30 prosenttia Smart Heatingin osakkeista.


”Halton haluaa tehdä asiakkaidensa kiinteistöihin maailman parhaita sisäilmastoja”, sanoo Haltonin toinen pääomistaja ja hallituksen varapuheenjohtaja Tarja Takki-Halttunen.


”Meidän pitää kuitenkin oppia tekemään niitä aina vain kestävämmällä tavalla, käyttäen energiaa kiinteistöissä mahdollisimman tehokkaasti ja älykkäästi. Smart Heatingilla on ainutlaatuista osaamista energiatehokkaista ratkaisuista ja entistäkin suurempi mahdollisuus nopeaan kasvuun nyt, kun energian vihreä siirtymä kiihtyy.”


Smart Heating on erikoistunut taloyhtiöiden hybridilämmitykseen, jossa kaukolämmön rinnalle tuodaan koneellisen poistoilman lämmöntalteenotto (LTO) tai kiinteistö irrotetaan kokonaan kaukolämmöstä LTO:n ja maalämmön avulla. Smart Heatingin toimitusjohtajan Pertti Nissilän mukaan LTO:n, maalämmön ja älykkään automaation avulla voidaan leikata jopa 70 prosenttia taloyhtiöiden lämmityskustannuksista:


”Helsingissä lähes kaikki taloyhtiöt selvittelevät nyt mahdollisuutta kaukolämmön kulutuksen pienentämiseen tai kaukolämmön korvaamista maalämmöllä. Takavuosina kaukolämpöyhtiöt suhtautuivat tähän ilmiöön kielteisesti, mutta nyt nekin näkevät taloyhtiöihin hajautetut ratkaisut osana suuren ongelman ratkaisua.”


Vuonna 2014 perustettu Smart Heating on toteuttanut energiantehokkaita lämmitysratkaisuja yli sataan rakennukseen. Yrityksen liikevaihto oli 4,7 miljoonaa euroa vuonna 2021 ja se on yhtiön avainhenkilöiden omistuksessa. Halton on vuonna 1969 perustettu suomalainen perheyritys, joka tarjoaa laadukkaita sisäilmaratkaisuja vaativiin sisäympäristöihin kuten toimistokiinteistöihin, sairaaloihin ja laivoihin. Halttusen perheen omistaman yhtiön liikevaihto oli 220 miljoonaa euroa vuonna 2021 ja se toimii 37 maassa.


Nyt toteutettavan omistusjärjestelyn jälkeen Smart Heatingin hallitukseen nousee kaksi Haltonin nimeämää jäsentä: Haltonin talous- ja rahoitusjohtaja Mikko Mattila sekä kiinteistökehittämisen professori Ari Ahonen, joka vaikuttaa myös Haltonin hallituksessa. Viimeksi mainittu valitaan Smart Heatingin hallituksen puheenjohtajaksi.


Pertti Nissilä sanoo, että Haltonin osaaminen tukee Smart Heatingin kasvutavoitteita. Nissilän mukaan yhtiö tavoittelee myynnin kymmenkertaistamista pitkällä aikavälillä ja selvittää mahdollisuutta myös kansainvälistymiseen.


”Haltonilla on perheyrityksen pitkäjänteisyyttä ja voimaa liiketoiminnan kehittämiseen ja kokemusta monilta mielenkiintoisilta markkinoilta”, hän sanoo.


”Meitä yhdistää myös panostaminen tekniseen etumatkaan ja laatuun. Olisi hienoa, jos voisimme rakentaa kokonaisvaltaisen järjestelmäosaamisen ympärille suomalaisen palveluviennin menestystarinan.”

LISÄTIETOJA:


Tarja Takki-Halttunen
Hallituksen varapuheenjohtaja
Halton Group Oy
040 501 0121
tarja.takki@halton.com


Pertti Nissilä
Toimitusjohtaja
Smart Heating Oy
050 4621 299
pertti.nissila@smartheating.fi