Jari Aromäki aloitti myynnissä pääkaupunkiseudulla

Julkaistu: 20 kesäkuun, 2023

Pitkä työura erilaisissa myynnin tehtävissä on opettanut Jari Aromäelle, että asiakastyytyväisyys on tärkeintä. Vaikka CV:stä löytyy megaluokan firmoja, kuten Microsoft, Aromäki viihtyy parhaiten hommissa, joissa voi hallita koko kaupan polkua alusta loppuun, lähellä asiakasta.

  • Olen sydämeltäni maalaispoika, tykkään olla aina puuhailemassa, kuvailee Jari Aromäki itseään.
  • Ja vähän sellainen oman onneni seppä, olen aina ollut reipas tarttumaan uuteen.

Tie maalta Pornaisista vei kuitenkin nuoren miehen pääkaupunkiseudulle opiskelemaan yo-merkonomiksi. Aromäki huomasi innostuvansa myyntityöstä. Ensimmäinen työpaikka oli ollut jakkarantekijänä Fazerin pianotehtaalla. Mutta voisihan niitä istuimia myydäkin.

  • Soittelin huonekalumyymälöihin ja puhuin itseni sisustusmyyjäksi, myhäilee Aromäki.
  • Minusta oli mukavaa ratkaista ihmisten pulmia ja auttaa heitä ostoksissa.

Valmistumisen jälkeen töitä tuli tehtyä ensin koulutuspuolella kurssien myynnissä. Kokemusta karttui asiakassuhteiden luomisesta ja ylläpitämisestä. Sitten isommat ympyrät kutsuivat, ja Aromäki päätyi Microsoftille, joka eli nopeaa nousukautta. Siellä vierähti peräti 16 vuotta erilaisissa myynnin tehtävissä ja tiimin johdossa.

  • Innokkaana ongelmanratkaisijana pääsin vastaamaan asiakastyytyväisyydestä Suomessa.
  • Siinä oli paljon kehitettävää, ja sain hyvää oppia muutoksen mahdollistamisesta ja asiakastyytyväisyyden mittaamisesta.

Seuraavakin työpaikka löytyi ohjelmistomyynnin parista isosta yrityksestä. Mutta tässä kohtaa Aromäki alkoi huomata, että kaipasi lähemmäs asiakasta.

  • Globaalissa yrityksessä sinulla saattaa olla aika rajattu tehtävä, josta vastaat. Minä haluan ymmärtää koko myyntiketjua.

Lisäksi ympäristöasiat mietityttivät. Voisiko omalla työllä olla enemmän merkitystä, pääsisikö sillä vaikuttamaan maapallon tulevaisuuteen?

Kun Aromäelle ehdotettiin työskentelyä Smart Heatingissa, innostus syttyi heti. Tässä oli kasvuyritys hyvällä asialla, luotettava tuote ja palveluketju kunnossa.

  • Energiaremonttien myynti sopii minulle mainiosti, voin luottaa siihen, että asiakas saa kaupoilla toivomaansa arvoa, säästöä lämmityskuluihin ja hiilidioksidipäästöt alas.

Aromäestä on mukavaa auttaa taloyhtiöitä nousemaan ikään kuin seuraavalle tasolle, ympäristöystävällisiksi.

  • Ja Smart Heatingilla arvolupaus pitää, homma pelittää koko systeemin elinkaaren ajan.

Vantaan Tikkurilasta töihin pääsee nyt pyörällä, työmatkalla voi nollata ajatukset. Ei tarvitse istuskella autossa, ja se sopii Aromäelle.

Haaveissa on paitsi auttaa firmaa kasvamaan, myös mahdollisesti luoda oman kokemuksen pohjalta kumppanuusverkostoja Smart Heatingille.

  • Tykkään kokeilla uutta, go big or go home on mottoni!