Kaukolämmön hintaan jälleen roima korotus Helsingissä

Julkaistu: 7 syyskuun, 2021

Helsingissä toimiva kaukolämpöyhtiö Helen Oy nostaa merkittävästi kaukolämmön energiahintaa syyskaudella 1.10.2021 – 31.12.2021. Kaukolämmön energiamaksu nousee kaikkiaan 29,9% ja näin ollen hinnaksi tulee 82,62€ (sis.alv). Helen korotti viimeksi kaukolämmön kesähintaa 24,9%, joten syyskauden hinnannosto oli jatkumoa edelliseen. Helenin mukaan hinnan nousun syinä on vuoden alusta voimaan astuneet valmisteveromuutokset sekä kohonneet päästöoikeuksien että polttoaineiden hinnat.

Nyt on siis entistäkin otollisempaa käynnistää kiinteistöjen energiatehokkuustoimenpiteet.
Esimerkiksi kerrostaloissa älykkäällä poistoilman lämmöntalteenottojärjestelmällä (PILP) saavutetaan noin 40% säästöt vuotuisiin lämmityskuluihin Helsingissä. Useissa taloyhtiöissä on mahdollista toteuttaa myös maalämpö, jolloin kaukolämmöstä voi päästä halutessaan kokonaan irti. Vanhemmissa pelkällä poistoilmalla varustetuissa kerrostaloissa suosittelemme toteuttamaan energiaremontti hybridiratkaisuna PILP ja maalämpö.

Hukkalämmön talteenoton avulla kiinteistön energiankulutus vähenee paljon ja vähennyksen ansiosta taloyhtiön tontille mahtuu useammin riittävä määrä energiakaivoja kaukolämmön korvaamiseksi, jos niin halutaan. Lämmön talteenotolla voidaan myös ladata energiakaivoja kesäaikaan, mikä parantaa hybridilämmitysjärjestelmän hyötysuhdetta.

Smart Heating Oy on erikoistunut taloyhtiöiden energiaremonttien toteuttamiseen ja on kehittänyt siihen kokonaisvaltaisen konseptin, joka sisältää muun muassa hybridilämmitysjärjestelmän suunnittelun, asennuksen, käyttöönoton, etävalvonnan ja huolenpidon. Taloyhtiön on helppo toteuttaa energiaremontti tällaisella yhden sopimuksen mallilla, koska siinä on yksi selkeä vastuunkantaja vaikka koko järjestelmän elinkaaren ajalle. Smart Heating Oy myöntää myös tuottotakuun kaikille toteuttamilleen lämmitysjärjestelmille, eli tilaajan riskit on minimoitu.

Katso tästä videosta As Oy Katajaharjuntie 15 puheenjohtaja Vesa Tarvaisen kokemukset heidän talon energiaremontista: https://www.youtube.com/watch?v=QVGQc8UCBVo

Pyydä maksuton energiakartoitus asiantuntijoiltamme:

myynti@smartheating.fi
0400 849 828