Kulosaaren puistotiellä modernisoitiin lämmitystekniikka poistoilman lämmöntalteenotolla ja maalämmöllä

Julkaistu: 10 maaliskuun, 2024

As oy Kulosaaren puistotie 44 päätyi viime vuonna tilaamaan Smart Heatingilta älykkään hybridilämmitysjärjestelmän kokonaisvastuu-urakkana. 1960 valmistunut taloyhtiö lämpenee nyt ympäristöystävällisesti poistoilman lämmöntalteenotolla ja maalämmöllä. Lisäksi asukkaat voivat kesällä nauttia maaviileästä.

Kuten monella muullakin kuusikymppisellä taloyhtiöllä, Kulosaaren puistotie 44:n lämpökeskus oli tullut viime vuonna tiensä päähän. Taloyhtiö pohti vaihtoehtojaan, ja päätyi vaihtamaan kalliiksi käyneen kaukolämmön edullisempaan hybridilämmitykseen, jolla saadaan säästöä yli 50 000 euroa vuodessa.

–          Mahdollisuus säästöihin lämmityskustannuksissa houkutti meitä, mutta isolle osalle asukkaista myös ympäristöarvot vaikuttivat päätökseen, kertoo taloyhtiön puheenjohtaja Antti Salmenlinna.

Taloyhtiön lämmityksen hiilidioksidipäästöt vähenevät jatkossa 78 prosenttia, joka vastaa tavallisella henkilöautolla ajettuna yli 500 000 kilometriä vuosittain.

Tarjouksia pyydettiin useammalta taholta ja Smart Heating valittiin lopulta kumppaniksi. Tärkein tekijä valinnalle oli Smart Heatingin tarjoama kokonaisvastuu urakasta, mikä helpottaisi remontin aikaista asioimista taloyhtiön päässä.

–          Smart Heatingin tarjous oli meille sopivin, ja nyt remontin valmistuttua voin sanoa, että odotukset täyttyivät, kertoo Salmenlinna.

–          Remontti lähti vauhdikkaasti liikkeelle ja siitä huolimatta, että matkalla tuli pieniä yllätyksiä, pysyttiin lähes alkuperäisessä aikataulussa.

Taloyhtiö sai remontissa 8 maalämpökaivoa, Thermian lämpöpumput ja puhallinkammioihin Retermia LTO-huippuimurit. Lisäksi asennettiin lämmitysvaraaja ja tulistusvaraaja. Kokonaisuutta ohjaamaan tuli Fidelix automaatiojärjestelmä Smart Heating -ohjelmistolla. Sähköpääkeskus uusittiin nykyaikaiseksi, ja kun uusia kaapeleita vedettiin maan alle, taloyhtiö lisäsi kätevästi mukaan myös latausvalmiuden tulevien sähköautojen tarpeisiin.

Taloyhtiön kerrostalossa on osassa asunnoista ollut kesällä turhan lämmintä, joten remontin yhteydessä päätettiin hankkia halukkaille myös viilennysjärjestelmä. Lähes puolet asukkaista tarttui tarjoukseen ja sai jo remontin yhteydessä puhallinkonvektorit. Muillekin asukkaille viilennysverkosto on valmiina myöhempää liittymistä varten. Ensi kesänä Kulosaaren puistotie 44:ssä nautitaan siis mukavan viileistä olosuhteista.

–          Uskon, että mahdollisuus viilennykseen näkyy myös asuntojen arvossa, toteaa Salmenlinna.

Uusi lämmitys- ja lämmöntalteenottojärjestelmä takaavat taloyhtiölle huimat säästöt lämmityskuluissa, joita voi seurata Smart Heatingin sovelluksella.

Antti Salmenlinna on tyytyväinen seurantaan.

–          Mukavaa, että kaikki asiasta kiinnostuneet saavat nyt helposti seurattua energiankulutusta kännykästä, tulee vähemmän kyselyjä hallituksellekin!

Myös isännöitsijä Mika Wallin ASA-Isännöinti Oy:stä on tyytyväinen remontin lopputulokseen.

–           Smart Heating teki mitä lupasi. Hankkeen aikana esiin tulleet haasteet saatiin ratkottua hyvässä yhteishengessä, hän kiittelee.

Pyydä maksuton energiakartoitus teidänkin taloyhtiöönne:

010 7399 120

myynti@smartheating.fi

tai nettisivun chatbotin kautta, kiitos!