Smart Heating aloitti uuden energiaremonttikohteen Lauttasaaressa

Julkaistu: 15 kesäkuun, 2024

Lauttasaaressa yhä useampi kerrostalo on päätynyt ottamaan askelia kohti ympäristöystävällisempää ja energiatehokkaampaa asumista. Niin myös As Oy Veijarinvuorenpuisto, joka toteuttaa kattavan energiaremontin lämmityskustannusten ja hiilijalanjäljen pienentämiseksi.

As Oy Veijarinvuorenpuisto sijaitsee idyllisellä paikalla Itälahdenkadun päässä Lauttasaaressa. Kiinteistö on remontoitu toimistotalosta asuinkäyttöön vuonna 2003, asuntoja on 51. Lähellä ovat niin lenkkimaastot kuin uimarantakin, ja taloyhtiön asukkaita yhdistää ilmastotietoisuus.

– Meille oli selvää, että lämmön tarjoaminen harakoille on lopetettava ja saatava käyttöön lämmöntalteenotto, kertoo taloyhtiön puheenjohtaja Mikko Sairanen.

Remontin keskeisenä osana onkin poistoilman lämmöntalteenoton käyttöönotto sekä maalämpökaivojen toteuttaminen. Se mahdollistaa talon nykyisen kaukolämmön lämmitysenergiantarpeen kattamisen lähes kokonaan. Arvion mukaan uudistetun järjestelmän avulla voidaan kattaa noin 90 prosenttia tarvittavasta lämpöenergiasta, loput saadaan edelleen kaukolämmöstä.

– Tontin asettamien rajoitteiden takia täysimittaisen maalämpökentän toteuttamisesta luovuttiin, ja päädyimme tekemään hieman vajaamittaisen maalämpökentän, kertoo Sairanen.

– Kaukolämpö on kuitenkin luotettava täydentävä lämmitysmuoto kovilla pakkasilla.

Energiaremonttiin sisältyy kaukolämmön lämmönvaihtimen uusiminen, se on tullut käyttöikänsä päähän. Uusi lämmönvaihdin toimii täydentävänä järjestelmänä, varmistaen lämmityksen jatkuvuuden kaikissa olosuhteissa.

Energiatehokkuutta lisäävät myös taloautomaatioratkaisut, jotka mahdollistavat ilmanvaihdon ja huoneistojen lämmityksen tarkemman säätelyn.

Huoneistokohtaiset mittaukset ja ennakoiva, sääennusteeseen perustuva säätö tuovat merkittäviä säästöjä ja parantavat asumismukavuutta. Automaation ansiosta Veijarinvuorenpuistossa voidaan jatkossa minimoida kaukolämmön perusmaksusta aiheutuvat kustannukset ja maksimoida edullisimman lämmitysmuodon käyttö.

Suunnitteluun ja asennukseen sisältyy myös sähkö-, putki- ja rakennustekniset työt sekä järjestelmän seuranta etäyhteyden kautta. Energiaremontti paitsi vähentää taloyhtiön hiilijalanjälkeä, myös tarjoaa asukkaille edullisemman ja mukavamman asumisen nykyaikaisen teknologian avulla.

–   Vertailimme eri toimijoiden tarjouksia, ja päädyimme Smart Heatingiin, koska sen tarjoama tekniikka vaikutti kehittyneimmältä, ja uskomme että kehitykseen panostetaan jatkossakin, kertoo Sairanen.

–   Luotettava kumppani on tärkeä tämän mittaluokan remonttiin.