Tuliko hiki, kun pörssisähkö pomppasi?

Julkaistu: 4 tammikuun, 2024

Pörssisähkön asiakkaille tulee tällä viikolla kalliita tunteja, kun pakkaslukemat hipovat ennätyksiä. Hintapomppu olisi useilla kuitenkin vältettävissä Smart Heatingin älykkäällä lämmitysjärjestelmällä.

Viime vuosina moni taloyhtiö on vaihtanut hybridilämmitysjärjestelmään. Hybridilämmityksellä tarkoitetaan vähintään kahden eri lämmönlähteen käyttöä olosuhteiden vaihdellessa, kummankin lämmitysmuodon parhaita puolia hyödyntäen.

Hybridilämmitysjärjestelmät sisältävät yleensä lämpöpumppuja, ja ne kuluttavat sähköä. Jos olet valinnut sähkösopimukseesi pörssisähkön, sen hinta voi vaihdella rajusti vuorokauden aikana. Älykäs lämmitys kykenee optimoimaan lämmitysjärjestelmän toimintaa pörssisähkön hinnan mukaan.

–          Lämpöpumppu ja kaukolämpöhybrideissä jousto tehdään siten, että kaukolämmön huipputeho, eli yhden tunnin suurin tehontarve pysyy kuitenkin hallinnassa, kertoo liiketoimintajohtaja Arto Nissilä.

–          Maalämpö + sähkökattila -järjestelmässä optimoidaan sähkönkulutusta kiinteistön lämpökäyttäytymisen perusteella, väistellen korkeita tuntihintoja.

Tällä viikolla Nissilä on todistanut itse järjestelmän toimivuuden Smart Heatingin kohteessa.

–          Taloyhtiöt, joilla on ollut käytössä Smart Heatingin optimoiva lämmitysjärjestelmä ja pörssisähkö, on välttänyt korkeat sähkönhinnat etenkin kaukolämpökohteissa. Automatiikka on ohjannut lämpöpumput minimiteholle korkealle hyötysuhteelle tai kokonaan pois päältä, ja järjestelmä on käyttänyt kaukolämpöä kalliiden tuntien ajan, kertoo Nissilä.

Kaikissa kohteissa, joissa on käytössä Smart Heatingin tekniikkaa, on mahdollista ottaa käyttöön sähkön hintaa tarkkaileva automatiikka.

–          Suosittelisin vahvasti tätä järjestelmää, jos käytössä on pörssisähkö, toteaa Nissilä.