Yksi uusista kohteistamme Kalliossa: Älykäs poistoilman lämmön talteenottojärjestelmä otettu käyttöön!

Julkaistu: 6 toukokuun, 2024

Kallion kaupunginosassa Helsingissä Porthaninkatu 13:ssa ei enää hukata lämpöä taivaan tuuliin! Kiinteistöön asennettiin Smart Heatingin poistoilman lämmöntalteenottojärjestelmä kaukolämmön rinnalle. Lämmönjakohuoneessa hurisevat nyt upouudet laitteet, joita ohjataan älykkäällä automaatiolla.

Remontti sai alkunsa, kun taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Toivo Vanhanen vieraili kaksi vuotta sitten Taloyhtiöpäivillä Smart Heatingin standilla. Ajatus säästöjä tuovasta remontista alkoi houkuttaa.

– Energiahintojen yhä noustessa otettiin asia taas esille viime keväänä, ja yhtiökokouksessa saatiin sitten hyvän esivalmistelun ja laskelmien avulla päätös toteutuksesta, Vanhanen kertoo.

– Tähän vaikutti myös ARA-avustus ja se, että oli viimeinen hetki hakea sitä.

Taloyhtiö onnistuikin saamaan avustuksen, ja säästi huomattavasti kustannuksissa.

– Tavoitteena meillä oli energiasäästön tuoma taloudellinen hyöty, Vanhanen sanoo.

– Olemme tyytyväisiä, sillä yhtiövastiketta ei tarvinnut korottaa. Nyt odotetaan seurantalaskelmia säästöistä, hän summaa.

Myös isännöitsijä Leena Pietikäinen Karhupuiston Isännöinti Oy:stä on tyytyväinen remonttiin.

– Kaikki sujui Smart Heatingin kanssa sovitusti ja avaimet käteen -remontti valmistui ongelmitta, Pietikäinen kertoo.

Taloyhtiön hiilidioksidipäästöt vähenevät peräti 48 %, 45 822 kg vuodessa, mikä vastaa 286 388 km ajoa henkilöautolla vuosittain.

Lämmityskuluihin säästöä tulee 37 % eli 23069 euroa vuodessa.

Remontin hinta on siis helppo säästää takaisin ja vastaavat energiaremontit kannattaa toteuttaa ilman ARAn tukeakin, jota ei ole enää taloyhtiöille tarjolla.

Jos teidänkin taloyhtiössänne energian hinta mietityttää, pyytäkää meiltä maksuton kartoitus ja investointilaskelmat. Esittelemme teille ratkaisun, joka sopii teidän tarpeisiinne, ja säästää sekä luontoa että taloyhtiön kuluja!

myynti@smartheating.fi

010 7399 120

www.smartheating.fi